Διάπλους 2016: Οι κάτοικοι της Σικίνου γέμισαν τα ιατρεία της Σύμπλευσης

Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή, ακολούθησε η ώρα της δράσης για τους εθελοντές της Σύμπλευσης, που πραγματοποίησαν εκατοντάδες ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις στους κατοίκους της Σικίνου, στο πλαίσιο του φετινού Διάπλου.

Συνολικά, στο δημοτικό σχολείο και το αγροτικό ιατρείο προσήλθαν 95 άτομα, ενώ το μικροβιολογικό πήρε 59 δείγματα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του μόνιμου πληθυσμού του νησιού.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους οδοντογιατρούς της ομάδας που κάλυψαν μεγάλο αριθμό κατοίκων μέχρι και αρκετή ώρα μετά το τυπικό κλείσιμο των ιατρείων.

Οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης στο νησί υλοποιήθηκαν επίσης όπως ήταν σχεδιασμένο και με σημαντική προσέλευση μικρών και μεγάλων:

  • εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων (διαδραστικά παιχνίδια, χορός, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ)
  • αφήγηση της Ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» κα. Μαρία Κοντού
  • πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας

Το έργο των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία ενισχύθηκε με την δωρεά εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η παράδοση του οποίου έγινε στο Δημοτικό του νησιού.

Ο επόμενος προορισμός του διάπλου ήταν ήδη στο μυαλό όλων όταν νωρίς το απόγευμα, έγινε η συγκέντρωση στο ντόκο για την επιβίβαση στα φουσκωτά.

 

 

2016-04-15T22:05:00+03:00 10 Απριλίου 2016|